ГоловнаСуспільствоЖиття

У системі видачі біометричних паспортів стався збій

Прийом і видачу документів зупинено в усіх регіональних відділеннях.

У системі видачі біометричних паспортів стався збій
Фото: depositphotos.com/Rashevskiy

У роботі системи оформлення біометричних документів України виникли проблеми, проте спеціалісти вже працюють над їх усуненням.

Про це повідомляє Державна міграційна служба на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Тимчасові ускладнення з роботою системи оформлення біометричних документів. Через вихід з ладу мережевого обладнання підрозділи, які оформляють і видають біометричні документи, мають перебої зі зв'язком з центральною базою даних міграційної служби", - сказано в повідомленні.

У ДМС запевнили, що інженери активно працюють над вирішенням проблеми. За їхніми прогнозами, робота системи буде відновлена "найближчим часом".

Збій у роботі обладнання стався ввечері 24 травня, прийом документів і видачу готових паспортів припинено в усіх підрозділах в Україні.

Напередодні Служба безпеки України попереджала про загрозу масштабної кібератаки з Росії, в тому числі через зараження вірусами мережевого обладнання.

Нагадаємо, за даними ДМС, з початку 2018 року в Україні було оформлено та виготовлено більш ніж 1,4 млн закордонних паспортів, проте в черзі на персоналізацію на поліграфкомбінат "Україна" досі залишається близько 675 тис. документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram