ГоловнаСуспільствоВійна

Сьогодні на Донбасі офіційно закінчується АТО і починається Операція об'єднаних сил (оновлено)

Прес-центр штабу оголосив про завершення роботи.

Сьогодні на Донбасі офіційно закінчується АТО і починається Операція об'єднаних сил (оновлено)
Фото: Макс Левин

Сьогодні, 30 квітня, на Донбасі офіційно закінчується антитерористична операція і починається Операція об'єднаних сил.

Зміна формату АТО на ООС прописана в законі про реінтеграцію Донбасу.

Відтепер усі повноваження з регулювання ситуації в зоні бойових дій на сході України, замість штабу АТО, покладаються на Об'єднаний оперативний штаб.

У прес-центрі штабу АТО заявили про припинення роботи і подякували журналістам за співпрацю та об'єктивне висвітлення подій.

Волонтер Роман Доник опубликовал в Фейсбуке перечень населенных пунктов Донецкой и Луганской областей, входящих в зону боевых действий в соответствии с новыми правилами в связи с началом проведения ООС.

"Всі інші населені пункти до кордонів з Харківською та Дніпропетровською областями входять у "зону безпеки". Для них до окремого розпорядження командувача операцією ОС нічого не змінюється. Про всі обмеження і створення районів «обмеженого доступу» і «забороненого доступу» командування ООС буде сповіщати заздалегідь", - зазначив Доник.

Нагадаємо, 24 лютого набув чинності закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях". Генштаб ЗСУ на виконання цього закону розробив документи про початок ООС замість АТО.

Наприкінці квітня у зв'язку з завершенням АТО на Донбасі змінили пропускний режим.

АТО триває з квітня 2014 року. Президент Петро Порошенко незабаром після обрання говорив, що антитерористична операція довго не триватиме, але вторгнення регулярних військ Російської Федерації не дозволило Україні повернути контроль над південною частиною Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram