ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали грабіжників, які нападали на іноземців під виглядом поліцейських

Зловмисники погрожували іноземцям кримінальною відповідальністю і вимагали гроші.

У Києві затримали грабіжників, які нападали на іноземців під виглядом поліцейських
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції Києва затримали групу осіб, до складу якої входили двоє чоловіків і жінка, котрі грабували іноземців під виглядом поліцейських.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

"Зловмисники працювали за схемою: дівчина знайомилася з іноземцями, відпочивала в розважальних закладах. Потім вона призначала зустрічі в орендованих квартирах. Коли іноземці залишалися з нею наодинці, в приміщення вривалися її спільники, які використовували форму співробітників поліції", - розповів начальник головного управління Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

Затримані чоловіки - 41-річний та 49-річний громадяни іншої держави, раніше були судимі за крадіжки. 30-річна киянка раніше в поле зору правоохоронців не потрапляла. У будинку одного з підозрюваних було проведено обшук, під час якого слідчі виявили і вилучили формений одяг поліцейських, муляжі пістолетів і рації.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

"Вони чинили моральний тиск, погрожували іноземцям кримінальною відповідальністю, а потім вимагали гроші, відбирали цінні речі, забирали і використовували кредитні банківські картки. Їх затримали і тепер підозрюють у скоєнні чотирьох аналогічних злочинів", - розповів Крищенко.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 ("грабіж") Кримінального кодексу. Затриманим оголошено про підозру. Після проведення розслідування можлива додаткова правова кваліфікація їхніх дій.

Нагадаємо, раніше в Польщі затримали українське подружжя - серійних грабіжників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram