ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму фігурант "справи Хізб ут-Тахрір" Абдуллаєв потребує термінової госпіталізації

Адвокати звернулися в ОНК у зв'язку з важким станом здоров'я Узеіра Абдуллаєва.

У Криму фігурант "справи Хізб ут-Тахрір" Абдуллаєв потребує термінової госпіталізації
Симферопольский СИЗО, где держат фигурантов дела Хизб ут-Тахрир
Фото: Алина Смутко

Дружина фігуранта сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Узеіра Абдуллаєва разом з кримськими адвокатами звернулася в підконтрольну РФ Громадську спостережну комісію Криму з проханням відвідати її чоловіка в СІЗО Сімферополя в зв'язку з важким станом його здоров'я.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Аналогічне звернення відправив в ОНК адвокат Микола Полозов.

"Абдуллаєв Узеір у цей час страждає на захворювання тромбофлебіт, ускладненим сепсисом м'яких тканин і крові, проникаючим до кістки, - вказує адвокат. - З огляду на те, що стан здоров'я Абдуллаєва погіршується з кожною годиною і вкрай висока ймовірність його загибелі, я закликаю членів ОНК РК негайно відвідати Абдуллаєва в ФКУ СІЗО-1 УФСІН РФ по РК і посприяти в його негайному переміщенні в медичний заклад для надання медичної допомоги".

Нагадаємо, раніше дружина Узеіра Абдуллаєва Фера розповіла, що місяць тому її чоловіка в терміновому порядку вивозили з СІЗО до міськлікарні Сімферополя, щоб прооперувати гнійне утворення на руці. Тоді хірург наполягав на терміновій госпіталізації, але в СІЗО рекомендації лікаря проігнорували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram