ГоловнаСуспільствоПодії

У СІЗО Криму не лікують фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" від серйозної хвороби

Хірург наполягав на госпіталізації ще місяць тому.

У СІЗО Криму не лікують фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" від серйозної хвороби
Фера Абдуллаева

27 квітня в підконтрольному РФ Верховному суді Криму захист фігуранта сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Узеіра Абдуллаєва поскаржився на стан здоров'я обвинуваченого і ненадання йому медичної допомоги в СІЗО.

Про це в повідомляє кореспондент LB.ua.

"Три доби Узеір має температуру під 40, і найголовніше - сильно набрякла ліва нога. Він навіть попросив не вставати під час суду. Раз у день йому колять антибіотики, при цьому, від чого лікують, людині не говорять", - розповів адвокат Абдуллаєва Сергій Легостов.

Дружина обвинуваченого Фера розповіла, що приблизно місяць тому її чоловіка у терміновому порядку вивозили з СІЗО до міськлікарні Сімферополя, щоб прооперувати гнійне утворення на руці. Тоді хірург наполягав на госпіталізації.

"Лікар попередив, що хвороба дуже серйозна, гній дійшов практично до кістки, але уваги на це не звернули. Зараз симптоми тієї хвороби повторюються. По суті, йому прокололи курс антибіотиків, чим заглушили інфекцію, але так і не вилікували", - прокоментувала ситуацію Абдуллаєва.

Найближчим часом адвокат і родичі Узеіра Абдуллаєва подадуть заяви і скарги в Управління ФСВП, адміністрацію СІЗО, Управління ФСБ і прокуратуру, щоб ті забезпечили можливість полікувати обвинуваченого в цивільній лікарні, а також повідомили його про діагноз хвороби.

Нагадаємо, представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши в список 15 об'єднань, названих "терористичними".

У грудні минулого року суд у Криму продовжив на півроку арешт фігурантам ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір". Захисники заарештованих і засуджених кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram