ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-директор "Дніпрогазу" може уникнути покарання за вибух 2007 року

Прокуратура Дніпропетровської області вже оскаржує рішення суду першої інстанції.

Екс-директор "Дніпрогазу" може уникнути покарання за вибух 2007 року
Фото: http://www.mns.gov.ua

Прокуратура Дніпропетровської області оскаржує постанову суду першої інстанції, який звільнив від кримінальної відповідальності колишнього гендиректора ВАТ "Дніпрогаз" Ігоря Іванкова.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

"Прокуратура Дніпропетровської області оскаржує постанову суду першої інстанції, якою звільнено від кримінальної відповідальності колишнього генерального директора ВАТ "Дніпрогаз", обвинуваченого в порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що призвело до вибуху газу в житловому будинку по вул. Мандриківській у місті Дніпрі 2007 року (ч.2 ст.272 КК України)", - сказано в повідомленні.

Заводський районний суд м. Запоріжжя звільнив чиновника від кримінальної відповідальності за вчинення вказаного злочину у зв'язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності, а кримінальну справу закрив.

Прокуратура не погодилася з таким рішенням суду і подала апеляцію, вимагаючи скасувати зазначену постанову, а кримінальне провадження скерувати на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

Нагадаємо, 13 жовтня 2007 року через несправність газорозподільного пункту стався вибух у житловому будинку Дніпропетровська за адресою вул. Мандриківська, 127. У результаті загинули 23 людини, з них 9 дітей. Був повністю зруйнований третій під'їзд будинку, перекриття і 40 житлових квартир, без житла залишилося близько 400 жителів.

Троє працівників ВАТ "Дніпрогаз" визнані винними у вибуху газу в житловому будинку по вул. Мандриківській у Дніпропетровську, який забрав життя 23 жителів. Суд виніс вирок про позбавлення волі колишньому першому заступнику генерального директора Максиму Сорокіну до 3 років 6 місяців позбавлення волі, головному інженеру Сергію Бачуріну - до 3 років 6 місяців позбавлення волі, майстру М. Мурзіну - до 4 років 6 місяців обмеження волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram