ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура затримала киянку за "прискорення" видачі біопаспортів

Мешканку Києва підозрюють в отриманні хабарів.

Прокуратура затримала киянку за "прискорення" видачі біопаспортів
Фото: dpsu.gov.ua

Співробітники Київської місцевої прокуратури затримали жительку Києва за підозрою в отриманні хабарів за прискорення видачі біометричних паспортів для виїзду за кордон.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Правоохоронці встановили, що 54-річна жителька Києва на регулярних засадах отримувала неправомірну винагороду за сприяння в незаконній позачерговій видачі біометричного паспорта для виїзду за кордон.

Підозрювану затримали просто в приміщенні Дніпровського районного відділу Головного управління Державної міграційної служби в Києві під час передачі 5200 гривень неправомірної вигоди за надання зазначених послуг.

У рамках проведення досудового розслідування прокуратура встановила, що жінка отримала 300 доларів за зміну місця реєстрації громадянина - жителя тимчасово окупованої території Луганської області.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 3 ст. 369-2 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди особі, яка пропонує чи обіцяє за таку вигоду або надання такої вигоди третій особі вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу.

У цей час вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу.

Читайте також: СБУ затримала керівника кримської ДТСААФ, який приїхав по біометричний паспорт

Крім того, прокуратура в рамках провадження ініціювала проведення службового розслідування стосовно посадових осіб Дніпровського районного відділу ГУ ДМС у Києві, результати якого буде додано до матеріалів кримінального провадження.

Нагадаємо, Державна міграційна служба оформила з початку поточного року 1 443 816 біометричних паспортів для виїзду за кордон. Черга на виготовлення закордонних паспортів становить 675 тисяч заявок, незважаючи на запуск другої лінії друку документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram