ГоловнаСуспільствоВійна

Безпілотник місії ОБСЄ виявив 30 танків поблизу Луганська

За даними ОБСЄ, терористи заховали військову техніку в захоплених населених пунктах Донбасу

Безпілотник місії ОБСЄ виявив 30 танків поблизу Луганська
Фото: ombudsman.gov.ua

Безпілотник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував 30 танків невстановленого типу і 18 буксированих гаубиць бойовиків біля тимчасово окупованого Мирного, що за 28 кілометрів на північний захід від Луганська. Про це повідомляє прес-служба місії.

За даними ОБСЄ, 19 танків і три реактивні системи залпового вогню перебували поблизу Бугаївки (37 км на північний захід від Луганська, - ред.), 16 артилерійських установок - недалеко від Шимшинівки (27 км на північний захід від Луганська), 10 танків і 12 одиниць буксированої артилерії - біля Міусинська, 34 танки - поблизу Круглика (31 км на північний захід від Луганська) і 36 танків - недалеко від Мануйлівки (65 км на схід від Луганська).

Читайте також: ОБСЄ продовжила мандат місії на сході України до квітня 2019 року

В ОБСЄ також підкреслили, що на основі даних повітряного спостереження було виявлено п'ять танків терористів на території об'єкта в центрі Луганська, вісім реактивних систем залпового вогню - в районі Міусинська, що за 62 кілометри на північний захід від Луганська і чотири зенітні ракетні комплекси 9К35 Стріла-10 - у Кальміуському недалеко від Донецька.

Раніше, 12 квітня 2018 року, спостерігачі задокументували майже 40 одиниць бронетехніки на аеродромі тимчасово окупованого Луганська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram