ГоловнаСуспільствоЖиття

Мер Сколе вирішив побудувати в центрі міста шибеницю

Звинувачення в хабарництві Володимир Москаль називає підставною справою.

Мер Сколе вирішив побудувати в центрі міста шибеницю
Фото: skole-today.com

Мер Сколе Володимир Москаль вирішив побудувати в центрі міста шибеницю. У розмові із ZAXID.NET він уточнив, що йдеться про шибеницю, а не гільйотину, тому що "це таке наше, українське, слов'янське", пояснив свою позицію мер.

30 березня на сайті Сколівської міськради з'явилася пропозиція звести на місці радянського монумента на центральній площі міста пам'ятник гільйотині. Так мерія хотіла символічно зобразити боротьбу з корупцією, наркодилерами тощо.

Ця ідея мерії викликала жваву дискусію. Місцеві жителі обурювалися, що площа Незалежності - громадське місце, де гуляють з дітьми, тому краще там облаштувати лавочки, а не "каральні" інструменти.

Мер каже, що вже має проект і матеріали для пам'ятника. Він обіцяє спорудити пам'ятник за свої кошти і залучити ще кількох підприємців. Вартість оцінює в близько 30 тис.грн.

Звинувачення у хабарництві Володимир Москаль називає підставною справою, яку прокуратура йому "шиє" через конфлікт за приміщення в Сколе.

Нагадаємо, що 15 березня Стрийський міський суд визнав винним Володимира Москаля у хабарництві і призначив покарання у вигляді 6,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Мер вважає цей вирок несправедливим і оскаржить його в апеляційному порядку. Апеляційну скаргу подає і прокуратура, яка вважає вирок суду занадто м'яким.

Поки рішення суду не набуло чинності, Володимир Москаль продовжує виконувати обов'язки міського голови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram