ГоловнаСуспільствоЖиття

Двоє киян виростили в старому сільському будинку конопель на 5 млн гривень

У поліцію звернулися місцеві жителі, які розповіли, що після приїзду нових сусідів з колодязя зникає вода.

Двоє киян виростили в старому сільському будинку конопель на 5 млн гривень
Фото: kv.npu.gov.ua

У селі Комарівка Київської області двоє киян виростили плантацію елітних конопель на 5 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті поліції.

До правоохоронців звернулися жителі села, які розповіли, що після приїзду нових сусідів з колодязя регулярно зникає вода.

Як виявилося, декілька місяців тому двоє киян купили в селі стару хату. У ній ніхто не проживав постійно, але раз на три дні туди навідувалися нові господарі. Щоразу після таких візитів місцеві жителі відчували нестачу питної води.

"Під час відпрацювання інформації в поле зору місцевої поліції потрапили двоє жителів столиці. Під час санкціонованого обшуку будинку поліцейські виявили посіви елітних конопель. За словами фахівців, урожай вирощували з доволі дорогого насіння, походження якого встановлюють. Усередині приміщення все було облаштовано для безперервного процесу вирощування: коноплі в горщиках - від маленьких рослин до майже дозрілих, стіни будинку в алюмінієвій фользі, витяжка, вентилятор, крапельна система поливу", - відзначили в поліції.

Фото: kv.npu.gov.ua

Відкрито кримінальні провадження за ст. 310 Кримінального кодексу (посів або вирощування снодійного маку чи конопель) і ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Фото: kv.npu.gov.ua

Одного підозрюваного затримали на місці, а його напарника - за місцем проживання в столичній квартирі. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше в Києві поліцейські затримали 27-річного торговця наркотиками, який продавав кокаїн, MDMA та марихуану через соцмережі і мобільні дадатки, і вилучили в нього вдома наркотики на 3 млн гривень. Вийти на дилера допомогло затримання біля станції метро "Дарниця" 21-річного киянина з кілограмом конопель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram