ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

На посаду голови Нацслужби здоров'я претендують 14 осіб

Конкурс призначено на вівторок.

На посаду голови Нацслужби здоров'я претендують 14 осіб
Фото: Сергей Нужненко

У вівторок, 27 лютого, відбудуться тестування, розв'язання ситуаційних завдань і співбесіди кандидатів на посаду голови Національної служби здоров'я України (НСЗУ), яку створюють у рамках медичної реформи.

Агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Нацагентство з питань державної служби повідомляє, що в конкурсі візьмуть участь 14 кандидатів.

Серед претендентів на посаду - заступник генерального директора з питань стратегічного розвитку ТОВ "Isida-IVF" Олег Петренко, головний лікар ТОВ "Поділля Медфарм" Анатолій Побережний, гендиректор київського КП "Фармація" Руслан Світлий, екс-голова Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Андрій Вишневський, начальник відділу моніторингу у сфері надання медичної допомоги наркозалежним та Call-центру держустанови "Український моніторинговий і медичний центр з наркотиків та алкоголю Міністерства охорони здоров'я Юрій Кеда.

Крім того, в конкурсі візьмуть участь головний лікар Чуднівської центральної районної лікарні (Житомирська обл.) Ігор Лукашенко, партнер юридичної компанії Jurimex Марина Слободниченко, бенефіціар ТОВ "Центр підготовки енергоменеджерів" Ігор Свиридов, головлікар медцентру "Фаорм Макс" (Бровари Київської обл.) Сергій Горбань, а також керівник ТОВ "Антіна", екс-нардеп Лідія Котеляк, керівник фінансової компанії "ФмнХелпФарм" Мирон Найд, радник міністра юстиції Роман Усенко.

Нагадаємо, що Національна служба здоров'я була створена наприкінці грудня 2017 року, вона повинна запрацювати в середині року. Ця служба - важливий орган в імплементації положень медичної реформи. З нею повинні підписувати договори лікарні, лікарі яких будуть отримувати компенсацію з бюджету за кожного приписаного до них пацієнта.

Докладно про це читайте в статті "Медична реформа. Інструкція до застосування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram