ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Одеській області від кору помер новонароджений

Зараження сталося в результаті внутрішньоутробного інфікування - від нещепленої матері до дитини.

В Одеській області від кору помер новонароджений
Фото: www.gorod.lv

В Одеській області зафіксовано другий за лютий летальний випадок в результаті ускладнень кору. Про це повідомляє прес-служба Одеської ОДА.

Директор департаменту охорони здоров'я В'ячеслав Полясний повідомив, що зараження відбулося в результаті внутрішньоутробного інфікування - від матері до дитини.

Згідно з повідомленням, вагітна мешканка Одеської області, в якої не було щеплення, була госпіталізована в міську інфекційну лікарню з діагнозом "кір" в кінці січня, однак від лікування відмовилася і самовільно покинула медичний заклад.

"У результаті 14 лютого, через 12 годин після народження, дитина померла. Патологічне дослідження, результати якого були отримані сьогодні, 20 лютого, встановило, що причиною смерті стало внутрішньоутробне інфікування кором", - йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні заступник генерального директора зі спостереження за інфекційними захворюваннями Центру громадського здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що в Україні зафіксована шоста смерть від кору. В результаті ускладнення хвороби в Одеській області померла п'ятимісячна дитина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram