ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Україна посіла третє місце в Європі за кількістю випадків захворювання на кір

На другому і третьому місці - Румунія та Італія.

Україна посіла третє місце в Європі за кількістю випадків захворювання на кір
Фото: facebook/Mykola Povoroznyk

У 2017 році Україна опинилася в трійці лідерів серед європейських країн за кількістю випадків захворювання на кір. Перше і друге місця зайняли Румунія й Італія відповідно.

Про це пише Deutsche Welle.

Від кору 2017 року в Європі померло 35 осіб, а випадків нездужання побільшало вчетверо. Таку інформацію оприлюднило Європейське агентство з охорони здоров'я в понеділок, 19 лютого.

Усього минулого року було зареєстровано 21315 випадків кору порівняно з 5273 випадками позаторік.

"Кожна нова людина, яка захворіла на кір у Європі, нагадує нам, що нещеплені діти і дорослі, незалежно від місця проживання, ставлять під загрозу людей, які не мають можливості отримати вакцинацію", - заявила директорка Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Жужанна Якаб.

Найбільше випадків захворювання зафіксовано в Румунії - 5562, Італії - 5006 і Україні - 4767. За даними ВООЗ, в 15 у 53 країнах регіону торік зафіксували щонайменше 100 випадків захворювання на кір.

В організації наголошують, що основними причинами спалаху захворюваності є зниження загального рівня імунітету, а також низький рівень вакцинації і нестача вакцин.

Високий рівень захворюваності на кір 2017 року також був зафіксований у Греції, Німеччині, Сербії, Таджикистані, Франції, Росії, Бельгії, Великобританії, Болгарії, Іспанії і т.ін.

Нагадаємо, в лютому в Закарпатській області було зафіксовано п'ятий летальний випадок кору з початку 2018 року. У 2017 році в Україні на кір захворіли 4782 людини, 5 померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram