ГоловнаСуспільствоПодії

Київські рятувальники відпрацювали дії в разі кібератаки на енергосистеми

Навчання пройшли на території Київського пологового будинку №2.

У Подільському районі Києва в п'ятницю пройшли командно-штабні навчання з координації дій рятувальних служб міста в разі виникнення надзвичайних ситуацій внаслідок кібератаки, відключення енергоносіїв та інтернет-зв'язку.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, під час навчань відпрацьовували заходи функціонування об'єктів міського господарства в разі аварії в електричних мережах.

Тренування пройшло на території Київського міського пологового будинку №2 на вулиці Мостицькій. Рятувальники тренувалися під'єднувати резервне електроживлення, обігрівати приміщення за допомогою пересувних теплогармат, евакуювати персонал і пацієнтів пологового будинку.

Також протягом навчання рятувальні служби міста відбуксирували тягачем з дороги тролейбус, який, за легендою, зупинився в результаті відключення електроенергії; відпрацьовували надання допомоги людям, які в результаті відключення електропостачання опинилися заблокованими в ліфті.

Нагадаємо, в грудні 2016 року було здійснено хакерську атаку на енергосистему компанії "Укренерго". Через збій в автоматиці управління на підстанції "Північна" відбулися відключення споживачів правобережжя Києва і прилеглих районів Київської області.

У грудні 2015 року значна частина Івано-Франківської області та Івано-Франківська залишилися без електропостачання через втручання в комп'ютерну мережу енергетиків.

Організатором обох хакерських атак вважається Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram