ГоловнаСуспільствоЖиття

Понад 11 тисяч продуктових наборів доставлять мобільні волонтери в березні Важно

Допомога охопить 24 населені пункти.

Понад 11 тисяч продуктових наборів доставлять мобільні волонтери в березні
Фото: fdu.org.ua

Набори виживання для 24 населених пунктів «сірої зони» привезуть бригади мобільної видачі в березні. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує допомагати мирним жителям, видаючи продуктові набори безпосередньо на лінії зіткнення - там, де найскладніша гуманітарна ситуація. Від обстрілів сильно постраждала інфраструктура регіону, зруйновано багато будівель. Постійно порушується електропостачання, водопостачання, постачання продуктів харчування і медикаментів. За даними ООН, понад мільйон осіб на Донбасі відчувають нестачу продовольства.

Тому в зоні військового конфлікту діють стаціонарні пункти видачі продуктових наборів, куди приходять люди, які потребують допомоги. Уже понад 12 мільйонів наборів по обидва боки лінії зіткнення Гуманітарний штаб видав за весь час роботи.

На жаль, до стаціонарних пунктів можуть дістатися не всі мирні жителі. Для них у травні 2015 року було створено мобільні бригади, які доставляють продукти туди, де немає можливості відкрити стаціонарні пункти.

«Мобільні бригади - унікальна система доставки наборів виживання найбільш незахищеним категоріям населення, серед них люди похилого віку, інваліди, діти та члени багатодітних сімей, - розповідає Михайло Катеринчак, керівник програми «Допомога населенню». - Розроблена Гуманітарним штабом, вона вже майже три роки допомагає фактично врятувати від голоду тисячі людей».

У березні мобільні волонтери вирушать у «сіру зону», щоб доставити понад 11 тисяч наборів виживання мирним жителям.

Нижче наведено графік виїздів мобільних бригад у березні 2018 року. Детальну інформацію про місце і час видачі допомоги можна дізнатися також на гарячій лінії Штабу: 0-800-509-001.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram