ГоловнаСуспільствоЖиття

Солом'янський суд відправив під варту одного з фігурантів справи Труханова

Петру Загодиренку надана можливість внесення 5,2 млн гривень застави.

Солом'янський суд відправив під варту одного з фігурантів справи Труханова
Фото: РБК-Украина

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Петрові Загодиренку, який є фігурантом у справі про заподіяння шкоди бюджету Одеси (справи Труханова).

Про це повідомив прокурор Валентин Мусіяка, передає РБК-Україна.

"Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб. Також надана можливість внесення застави в розмірі 5,2 млн гривень", - повідомив він.

Також суд наклав зобов'язання на обвинуваченого здати всі паспорти. Разом з тим прокурор поки що не знає, чи буде захист оскаржувати це рішення.

Загодиренко є фігурантом справи заводу "Краян". Мерія Одеси придбала у приватної структури будівлю, яка раніше належала ДП "Завод "Краян", за 185 млн гривень. Сама структура на початку 2016 року придбала будівлю на аукціоні за 11,5 млн гривень, а отримані від мерії кошти "продавець" спробував переказати фіктивній компанії, керівник якої перебуває в зоні АТО. Зазначені будівлі на правах приватної власності належать ТОВ "Девелопмент еліт", кінцевим бенефіціаром фірми є викладач кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права Одеської національної юридичної академії Загодиренко.

Нагадаємо, раніше Солом'янський райсуд обрав мерові Одеси Геннадію Труханову запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram