ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні зареєстрували перші медпрепарати за прискореною процедурою

Ліки тепер можна реєструвати за 17 днів замість 90.

В Україні зареєстрували перші медпрепарати за прискореною процедурою
Фото: Макс Требухов

Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я зареєстрував перші медпрепарати за новою спрощеною процедурою, введеною наприкінці 2017 року. Про це повідомляють на сайті міністерства.

Це американські засоби для наркозу, які застосовують під час високотехнологічних операцій і легше переносяться пацієнтами порівняно зі схожими засобами інгаляційного наркозу.

"Ці непорозуміння із заявниками, які були пов'язані з різницею європейського і українського законодавства, тепер ліквідовано, а ризик відмови з технічних причин зведено до мінімуму. Ці два препарати розширять перелік засобів для наркозу, представлених на українському ринку", - заявила Тетяна Думенко, директор державного експертного центру. Вона висловила надію, що найближчим часом за спрощеною процедурою можна буде зареєструвати нові препарати і це позитивно вплине на український фармацевтичний ринок.

Відповідно до нової процедури, іноземні препарати, які пройшли всі етапи перевірки в країнах з жорсткими регуляторними вимогами (Швейцарія, Японія, США, Австралія, Канада), можна зареєструвати в Україні лише за 17 днів. Раніше реєстрація займала від 90 днів до 2-3 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram