ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Супрун розповіла, як перевірити якість вакцини КПК

"Ми впевнені в безпечності вакцин, які закуповуємо за допомогою UNICEF Ukraine".

Супрун розповіла, як перевірити якість вакцини КПК
Фото: Владислав Мусиенко

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як перевірити якість вакцин КПК - від кору, паротиту і краснухи.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Ми впевнені в якості та безпечності вакцин, які закуповуємо за допомогою UNICEF Ukraine. Сьогодні українські діти отримують надійну вакцину КПК від кору, паротиту та краснухи - Пріорикс, виробництва Бельгії", - написала Супрун.

Вона також зазначила, що якість вакцини підтверджено Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Також безпечність вакцини контролюється під час її доставки в Україну.

"Розумію, що батьки хочуть особисто переконатися в надійності вакцини перед тим, як робити дитині щеплення. Для цього можна перевірити термоіндикатори, які показують, що було дотримано оптимального температурного режиму під час транспортування вакцини. Вони - на флаконі вакцини і в картці-індикаторі контролю холодового ланцюга", - зазначила Супрун.

"Термоіндикатор на флаконі - білий квадрат. Він показує, що під час зберігання вакцини не було підвищення температури. Термоіндикатор у картці - сіра відмітка біля червоного покажчика ColdMark. Він показує, що вакцина не була заморожена. Якщо вони такого самого кольору, як на зображеннях, ваша вакцина в нормі. Робіть щеплення і отримайте свій захист", - пояснила в.о. міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, раніше МОЗ запропонувало ввести відповідальність за відмову від вакцинації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram