ГоловнаСуспільствоПодії

Невідомі викрали в Києві криптоексперта заради викупу $1 млн у біткойнах

За оперативною інформацією, він заплатив викуп і його "відпустили у шоковому стані".

Невідомі викрали в Києві криптоексперта заради викупу $1 млн у біткойнах
Фото: exmo.me

У Києві невідомі у балаклавах 26 грудня викрали криптоексперта російського походження Павла Лернера, повідомляє Financial Times.

У п'ятницю з'явилася інформація, що Лернера "відпустили у шоковому стані".

"У нас є оперативна інформація про те, що він заплатив біткойни вартістю понад 1 мільйон доларів", - цитує видання радника глави МВС Антона Геращенка.

В офіційному повідомленні біткойн-біржі EXMO, де Лернер працює як провідний аналітик, кажуть, що він живий і перебуває у безпеці.

"26 грудня Павло був затриманий невідомими особами і від нього не було ніякої інформації кілька днів. 29 грудня Павло вийшов на зв'язок. На цю мить він перебуває у безпеці, з його здоров'ям усе гаразд, але він перебуває в стані глибокого стресу, тому найближчим часом він не буде давати офіційних коментарів. На поточний момент цим інцидентом займаються правоохоронні органи", - повідомили в компанії.

Про те, де весь цей час перебував Павло, чи дійсно його викрали, хто і навіщо - не повідомляється. У EXMO підкреслили, що ситуація з викраденням Павла Лернера обросла чутками, "які шкодять слідству", тому просять утримуватися від коментарів та висування версій.

Нагадаємо, в листопаді у Тернопільській області школярі викрали восьмикласника через 15 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram