ГоловнаСуспільствоВійна

Трьох військових із зони АТО у важкому стані літаком доставили в Дніпро

Волонтери закликають жителів міста здати донорську кров.

Трьох військових із зони АТО у важкому стані літаком доставили в Дніпро
Архив
Фото: EPA/UPG

У Дніпро із зони АТО авіацією доставили трьох бійців у важкому стані. Інформацію про це "Радіо Свобода" підтвердили 29 грудня в обласній клінічній лікарні імені Мечникова.

Повідомляється, що один з доставлених - 23-річний боєць - має ураження очей, обличчя, шиї. Медики намагаються врятувати зір військового.

У другого, 19-річного бійця, діагностували відкриту черепно-мозкову травму.

Найважчий стан у 27-річного військовослужбовця, що отримав наскрізне поранення голови, у нього вражені кістки черепа, він перебуває в комі. Його готують до операції.

Головний лікар лікарні імені Мечникова Сергій Риженко написав на своїй сторінці в Facebook, що стан бійця вдалося стабілізувати.

"Олександр отримав наскрізне кульове поранення голови. Ступінь ураження головного мозку критичний. Після декомпресійної трепанації він перебуває в комі на апаратному диханні. Стан вдалося стабілізувати", - повідомив Сергій Риженко.

Обставини отримання бійцями поранень медики не коментують.

Волонтери Дніпра закликали жителів міста здати донорську кров, щоб зробити запас для переливання бійцям, які перебувають на лікуванні, і створити резерв на вихідні і святкові дні.

Нагадаємо, незважаючи на святкове перемир'я бойовики шість разів обстріляли сили ЗСУ на Донбасі, в результаті чого один український військовий загинув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram