ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко: Подвиг "кіборгів" Донецького аеропорту перевершив славу 300 спартанців

Президент привітав військовослужбовців з Днем Сухопутних військ.

Порошенко: Подвиг "кіборгів" Донецького аеропорту перевершив славу 300 спартанців
Фото: Сергей Лойко

Президент Петро Порошенко привітав військовослужбовців і ветеранів Сухопутних військ Збройних Сил України з професійним святом.

Про це повідомляють на сайті президента.

"У складний для країни час ви першими стали на захист її незалежності і територіальної цілісності. Завдяки злагодженим і успішним діям військових частин Сухопутних військ було зупинено просування ворога вглиб нашої території і було звільнено важливі населені пункти: Маріуполь, Красний Лиман, Миколаївку, Слов'янськ, Краматорськ Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Дружківку, Сіверськ, Піски й інші", - зазначив Порошенко.

"Навіки увійде в історію України подвиг «кіборгів» Донецького аеропорту, що перевершив славу 300 спартанців, незламність і стрімкість «Чорної бригади», стійкість, мужність і непереможність усіх воїнів:: піхотинців, танкістів і артилеристів, представників інших родів військ, бойового та матеріально-технічного забезпечення, які, щохвилини ризикуючи життям, надійно стоять на захисті не тільки своєї Вітчизни, а й усієї демократичної Європи", - додав президент.

Порошенко також ушанував пам'ять загиблих героїв.

"Вічна пам'ять і слава героям, хто віддав своє життя за незалежність країни, її мир і спокій, світле майбутнє українського народу. Їх подвиг буде вічно жити в наших серцях і буде служити зразком чесного, беззавітного служіння Батьківщині", - сказав він.

"Честь і слава воїнам-сухопутникам, які щодня доводять, що немає такої сили, що може порушити дух і волю українського воїна. Вірю, що ваш високий професіоналізм у поєднанні з потужною зброєю і військовою технікою і надалі буде залишатися потужним гарантом обороноздатності нашої держави", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, оборона Донецького аеропорту тривала 242 дні, після чого його було здано сепаратистам за умовами Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram