ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли свої позиції з важкого озброєння для звинувачення сил АТО

Російські найманці активізують провокації напередодні планових візитів представників міжнародних організацій.

Бойовики обстріляли свої позиції з важкого озброєння для звинувачення сил АТО
Фото: cimic.com.ua

Для звинувачення сил антитерористичної операції у порушенні Мінських домовленостей бойовики вдаються до обстрілів власних позицій з важкого піхотного озброєння, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Так, сьогодні, 11 грудня, російсько-терористичними військами був здійснений обстріл міста Авдіївка, в результаті чого на деякий час частина міста залишилася без світла. Була пошкоджена контактна лінія залізничного шляху і високовольтна ЛЕП на ділянці Ясинувата - Авдіївський коксохімічний завод. Військовослужбовці Збройних Сил України разом з фахівцями РЕМу та ДержНС України спільно з місцевою владою відновили електропостачання", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними штабу, провокації спрямовані на обурення місцевого населення з метою налаштувати людей проти українських військ. Схожі випадки неодноразово фіксували під час обстрілів бойовиками Донецької фільтрувальної станції, коксохімічних заводів, ЛЕП, а також навмисних пошкоджень генераторів.

Відзначається, що бойовики активізують такі провокації напередодні планових візитів представників ОБСЄ, Червоного Хреста та ЗМІ для подальшої дискредитації України в очах міжнародного співтовариства і безпідставного звинувачення в порушенні Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram