ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримський правозахисник заявив про тортури ФСБ

Під тортурами він вказав, що був "агентом СБУ і виконував їхні завдання".

Кримський правозахисник заявив про тортури ФСБ
Фото: vesti.ru

Житель Ялти в анексованому РФ Криму, правозахисник Юнус Машаріпов ствержує про тортури з боку співробітників Федеральної служби безпеки Росії.

Про це пише Радио Свобода.

За словами Машаріпова, в управлінні ФСБ в Ялті його допитували про часті поїздки на материкову Україну. Він розповів, що з 2014 року він займався правозахисною діяльністю, "повідомляючи організаціям про порушення прав дітей, інвалідів, пенсіонерів". Після цього Машаріпова почали бити і катувати електричним струмом.

Правозахисник стверджує, що йому довелося обмовити себе. У свідченнях, які, за словами Машаріпова, були отримані під тортурами, він вказав, що був "агентом СБУ і виконував їхні завдання". Його змусили повторити показання під кінокамеру, знявши при цьому кілька дублів.

Проти нього було порушено кримінальну справу за звинуваченням у виготовленні вибухового пристрою, який, судячи з матеріалів справи, було виявлено в результаті обшуку за 50 метрів від храму Архістратига Михаїла на Севастопольському шосе.

"На цей час співробітники ФСБ загрожують мені розправою, помістити в психлікарню на все життя через те, що за статтею 51 я відмовився від даних мною показань внаслідок тортур", - зазначив обвинувачений.

У своїй заяві Машаріпов попросив президента України Петра Порошенка захистити його і зробити все можливе для його звільнення. Аналогічну заяву було направлено на ім'я керівника управління ФСБ у Криму і Севастополі Віктора Палагіна.

Напередодні повідомлялося, що активістів у Криму переслідують за участь в одиночних пікетах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram