ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко підписав закон про підвищення енергоефективності будівель університетів

120 млн євро кредитних коштів від ЄІБ планують витратити зокрема на утеплення 7 університетів.

Порошенко підписав закон про підвищення енергоефективності будівель університетів
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком з підвищення енергоефективності будівель університетів. Про це повідомляє прес-служба АП.

Угода, що підписана в грудня 2016, передбачає залучення під державні гарантії до 120 млн євро кредитних коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) для утеплення університетів та інших інвестицій, пов'язаних з освітнім процесом.

Підвищення енергоефективності вузів здійснюють в рамках проекту «Вища освіта України». До якого також залучать 10 млн євро з фонду Східноєвропейського партнерства у сфері енергоефективності та екології. Також кредит в 30 млн євро виділить Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO).

Перший етап проекту охоплює інвестиції в енергоефективність в семи університетах: Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова (Київ), Національний університет "Львівська політехніка", Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка, Чернігівський національний технологічний університет, Сумський державний університет, Вінницький національний технічний університет.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна планує виділити 800 млн гривень на запуск Фонду енергоефективності в 2018 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram