ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові активісти розгромили декорації до серіалу про радянських військових слідчих

Відбулася бійка з поліцією.

У Харкові представники "Національного корпусу" розгромили декорації на знімальному майданчику серіалу про радянських слідчих і розвісили фото із зображенням розстріляних працівниками НКВС українців.

Як повідомляє 057.ua, інцидент стався на території НТУ "ХПІ", де вже кілька тижнів проходять зйомки серіалу - військового детективу "За законами військового часу - 2 сезон". Зйомки проводить компанія Star Media.

Активісти "Національного корпусу" розбили таблички і розвісили по знімальному майданчику фото із зображенням українців розстріляних працівниками НКВС і заморених голодом. Поліція намагалася перешкодити активістам. Виникла невелика бійка.

Фото: 057.ua

Зйомки серіалу обурили харківських активістів. На їхню думку, серіал пропагує ідеї СРСР, прославляє "подвиги" співробітників НКВС, котрі винищували населення України.

Крім того, в серіалі знімаються актори, які входять у базу "Миротворця". Йдеться про Олександра Панкратова-Чорного, якого внесли в базу ще 2014 року після висловлювань про Донбасі і прославляння Путіна.

Фото: 057.ua

"Ми чекали на реакцію правоохоронних органів, зверталися до ректора ХПІ з проханням сприяти в припиненні зйомок серіалу, який пропагує ворожу Україні ідеологію, але все безрезультатно", - розповів активіст "НК" Стас Микуленко.

Фото: 057.ua

За його словами, після кількох спроб припинити зйомки у представників "НК", до складу якого входять і учасники бойових дій, які бачили в зоні АТО наслідки такої "пропаганди" й "ідеології", урвався терпець.

Незважаючи на зруйновані декорації, представники Star Media в поліцію не зверталися.

Фото: 057.ua

Раніше повідомляли, що ультрас провели "виховну бесіду" з гравцями "Шахтаря" через відмову брати участь в акції підтримки воїнів АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram