ГоловнаСуспільствоПодії

Ув'язнені в Донецькій області налагодили схему з банківським шахрайством

Їм допомагали родичі на волі і співробітники колонії.

Ув'язнені в Донецькій області налагодили схему з банківським шахрайством
Фото: Ксенія Кравцова

Поліцейські разом з прокуратурою провели обшуки в одній з колоній в Донецькій області і виявили два злочинні угруповання, які займалися шахрайством в Інтернеті і банківській сфері, повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на поліцію Донецької області.

Дев'ять зеків працювали за двома злочинними планами. Відповідно до одного з них ув'язнені представлялися співробітниками банків і під час фіктивних банківських операцій перераховували собі чужі заощадження. У другому випадку діяло інтернет-шахрайство.

Злочинцям допомагали їхні родичі на волі. Працівники колонії отримували свою частку за дозвіл використання мобільних телефонів, комп'ютерної техніки і надання власних банківських рахунків для перерахування грошових коштів від жертв.

За місцем перебування співучасників злочинних схем співробітники карного розшуку поліції Донецької області провели обшуки та вилучили 37 мобільних телефонів, 47 банківських карт, 5 комп'ютерів, чорну бухгалтерію.

Відкрито розслідування за ч.3 ст.190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) і ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше в Полтавській області кіберполіція затримала групу шахраїв, які виманювали в людей гроші за схемою "ваш родич у поліції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram