ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіберполіція затримала шахраїв, які діяли за схемою "ваш родич у поліції"

Їхньою "роботою" керував в'язень колонії на непідконтрольній території Луганської області.

У Полтавській області кіберполіція затримала групу шахраїв, які виманювали в людей гроші за схемою "ваш родич у поліції".

Про це повідомляють на сайті МВС.

До складу цієї групи входили чотири людини, а їхньою "роботою" керував в'язень однієї з колоній на непідконтрольній території Луганської області. Він організував у виправній колонії "call-center", дзвонив потерпілим. Також він розподіляв гроші і давав вказівки на заволодіння банківськими картками громадян, з яких потім його спільник знімав кошти.

Фото: mvs.gov.ua

Ще одна учасниця групи за допомогою системи WEB-банкінг "Ощад 24/7" "прив'язувала" до свого мобільного телефону банківські картки громадян. Після цього вона знімала гроші потерпілих і через термінал ПАТ КБ "ПриватБанк" зараховувала їх на банківські рахунки.

Фото: mvs.gov.ua

Четвертий учасник також скуповував банківські карти АТ "Ощадбанк", які також використовувалися в злочинній діяльності.

"Під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили комп'ютерну техніку, мобільні термінали, понад 70 сім-карток різних операторів, 42 картки АТ "Ощадбанк" і КБ "ПриватБанк", а також понад 400 чеків з банкоматів з підтвердженням успішного зняття коштів. Крім того, поліцейські виявили чорнові записи з номерами карток і пін-кодами до них і так звану "чорну" бухгалтерію", - наголошено в повідомленні.

Фото: mvs.gov.ua

Зараз, за даними МВС, на 17 банківських рахунків ПриватБанку накладено арешт і заблоковано кошти на близько 1 млн гривень. Крім того, накладено арешти на 48 банківських карток, емітованих Ощадбанком.

"Усіх виконавців злочинного угруповання затримано відповідно до ст.208 КПК України. Їх підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі", - наголошують у повідомленні.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, раніше кіберполіція викрила мережу фейкових інтернет-магазинів, що діяли по всій Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram