ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ викрила два нелегальні центри оформлення подвійного громадянства

Вартість комплекту підроблених документів становила до 8 тис. євро.

СБУ викрила два нелегальні центри оформлення подвійного громадянства
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки викрили у двох областях на заході країни діяльність нелегальних центрів, які оформляли громадянам України громадянства інших країн.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Правоохоронці встановили, що ділки забезпечували "клієнтам" оформлення підробленого пакету документів, що дають право претендувати на отримання паспорта громадянина низки країн Євросоюзу.

"Зловмисники надавали замовникам повний "пакет послуг", зокрема підбирали двійників зі знанням іноземної мови для відвідування закордонних дипломатичних установ", - йдеться в повідомленні.

Схемою скористалися понад 1 тис. українців. Вартість комплекту підроблених документів становила до 8 тис. євро.

Під час обшуків у офісах та за місцем проживання зловмисників, оперативники вилучили близько 100 пакетів документів для оформлення іноземного громадянства. Також правоохоронці виявили фальшиві печатки органів влади СРСР і України, паспорти громадян інших країн, незаповнені бланки свідоцтв про укладення шлюбу.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Відкрито кримінальні провадження за ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, в серпні СБУ затримала злочинців, які підробляли ID-картки для перетину кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram