ГоловнаСуспільствоПодії

Суд відправив під арешт другого учасника смертельного ДТП у Харкові

Геннадій Дронов перебуватиме в СІЗО 42 дні.

Суд відправив під арешт другого учасника смертельного ДТП у Харкові
Фото: Facebook / Nikolay Krivolapoff

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід для водія позашляховика Volkswagen Touareg Геннадія Дронова, який є одним з учасників дорожньо-транспортної пригоди в Харкові, що призвело до загибелі шести і госпіталізації п'яти пішоходів.

Згідно з визначенням суду, Геннадій Дронов перебуватиме в СІЗО 42 дні, повідомляє Mediaport.

Клопотання про обрання запобіжного заходу розглядала суддя Наталія Єфименко.

Прокуратура вимагала взяти Геннадія Дронова під варту без права застави. На думку обвинувачів, підозрюваний може впливати на потерпілих або свідків, намагатися затягнути розгляд справи під приводом поганого самопочуття або зникнути.

Адвокат Дронова Сергій Перепелиця заявив відвід судді. Він вважає, що захист обмежують, і просив допитати свідка (пасажира Volkswagen), на якого в клопотанні вказувало звинувачення, але суд відмовив.

Фото: kh.vgorode.ua

Заяву захисту про відвід судді Єфименко розглядала суддя Київського райсуду Світлана Шмадченко.

Сторона звинувачення була проти позиції захисту. "Слідчий суддя Єфименко не порушила жодного з принципів судочинства", - заявив прокурор Максим Блохін.

Нагадаємо, 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням чоловіка. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і врізався в пішоходів. На місці загинули чотири дівчини і один хлопець, ще шість осіб було госпіталізовано.

За кермом позашляховика була 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева - прийомна дочка бізнесмена Василя Зайцева. За кермом Volkswagen Touareg перебував 59-річний бізнесмен Геннадій Дронов.

Зайцевій повідомлено про підозру за ч.3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Захист Зайцевої заявляв на суді, що в ДТП винен Дронов. 6 листопада йому повідомили про підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram