ГоловнаСуспільствоЖиття

В Івано-Франківську апеляційний суд скасував рішення про відсторонення патрульного за скаргою колишнього міліціонера

Повний текст рішення оголосять завтра

В Івано-Франківську апеляційний суд скасував рішення про відсторонення патрульного за скаргою колишнього міліціонера
Фото: Корреспондент.net

Апеляційний суд Івано-Франківської області скасував рішення суду першої інстанції про відсторонення командира роти №1 Управління патрульної поліції в Івано-Франківську Леоніда Гончарука. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, повідомляє сайт "Судова влада".

Постанова набула чинності після її оприлюднення. Повний текст рішення буде оголошено 26 жовтня о 15:00.

В Єдиному реєстрі судових рішень опубліковано також рішення міського суду Івано-Франківська від 7 липня про вилучення історії хвороби потерпілого (колишнього полковника міліції Михайла Ільницького). За його словами, 18 червня близько 22:15 по вул. Г. Мазепи, біля будинку 117 в Івано-Франківську працівники патрульної поліції "без причини застосували до нього спецзасіб - наручники, погрожували табельною зброєю, а в подальшому завдали тілесних ушкоджень". Відзначається, що потерпілий перебував на стаціонарному лікуванні з 19 по 21 червня.

У кримінальному провадженні була призначена судово-медична експертиза потерпілого.

Нагадаємо, 19 жовтня Івано-Франківський міський суд відсторонив від посади командира роти патрульної поліції Леоніда Гончарука. Його звинуватив у перевищенні повноважень колишній полковник міліції Михайло Ільницький, якого затримав патруль у ніч з 18 на 19 червня 2017 року. Він був за кермом у стані алкогольного сп'яніння і чинив опір поліцейським. У вересні Івано-Франківський міськсуд визнав його винним за двома статтями Кодексу про адміністративні правопорушення, оштрафував на 10 тисяч гривень і позбавив прав на рік.

Порушник подав апеляцію і заодно поскаржився, що патрульний Гончарук зламав йому палець під час затримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram