ГоловнаСуспільствоЖиття

Сенцова етапують у місто Лабитнангі на Ямалі

Про це режисер повідомив у листі російській правозахисниці Тетяні Щур.

Сенцова етапують у місто Лабитнангі на Ямалі
Фото: Docudays UA

Українського режисера Олега Сенцова етапують у Лабитнангі (місто в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, що трохи на північ від Північного полярного кола).

Про це повідомляє Кримська правозахисна група у Фейсбуці.

Про етапування Сенцов повідомив у листі російську правозахисницю Тетяну Щур. Лист датовано 27 вересня 2017 року. Сенцов відправив його з Кірова, де він короткостроково перебував під час етапу.

"Прямую з Якутії на Ямал через Сибір і Урал. Назва місця - Лабитнангі, це десь поруч з Харпом, "Полярною совою" (колонія особливого режиму для засуджених довічно, - ред.) і полярними ведмедями. Гарантують полярну ніч і північне сяйво", - написав Сенцов.

У Лабитнангі розташована Виправна колонія №8 Управління Федеральної служби виконання покарань у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Нагадаємо, 2015 року Сенцова засудили до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі. За версією слідства, він створив у Криму спільноту, що влаштувала два напади і готувала ще два. Інший обвинувачений у справі, Олександр Кольченко, отримав 10 років колонії.

Сенцов відбував термін у Якутську, але на початку вересня його етапували в Іркутськ. Потім повідомляли, що Сенцова відвезли до Челябінська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram