ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція вивела з-під Ради голову київського осередку "Нацкорпусу" Філімонова

На трьох осіб складають адмінпротоколи за статтею "дрібне хуліганство".

Поліція вивела з-під Ради голову київського осередку "Нацкорпусу" Філімонова
Фото: nationalcorps.org

Поліція затримала біля будівлі Верховної Ради голову київського осередку політичної партії "Національний корпус" Сергія Філімонова.

Про це повідомляють на сайті партії.

Філімонов перебуває в автозаку в оточенні правоохоронців.

У прес-службі Національної поліції уточнили, що для охорони громадської безпеки залучено близько 1 400 працівників поліції і військовослужбовців Національної гвардії.

"Сьогодні близько 10:15 група громадян мала намір пройти в будівлю українського парламенту. Працівники поліції запропонували перевірити їхні речі на вміст небезпечних і заборонених предметів. Чоловіки в грубій формі відмовилися, після чого влаштували бійку. Активних учасників події правоохоронці вивели за межі території, де проходить мітинг", - заявили в поліції.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зазначають, що на трьох затриманих складено адмінпротоколи за ст. 173 (дрібне хуліганство).

Нагадаємо, представники партій "Свобода" і "Національний корпус" проводять біля будівлі парламенту акції проти ухвалення президентських законопроектів про Донбас. Сьогодні під час засідання депутат Юрій Левченко кинув димову шашку.

Попри це, Рада прийняла законопроект про реінтеграцію Донбасу в першому читанні. Також на рік продовжено закон про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram