ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд звільнив з-під варти екс-беркутівця Лободу

Йому змінили запобіжний захід на домашній арешт.

Апеляційний суд звільнив з-під варти екс-беркутівця Лободу
Сергей Лобода
Фото: 5 канал

Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти колишнього бійця спецпідрозділу міліції "Беркут" Сергія Лободу, підозрюваного в нападі та побитті активістів Автомайдану в Києві в січні 2014 року.

Про це повідомила адвокат активістів Євгенія Закревська в Фейсбуці.

За її інформацією, Лободі змінили запобіжний захід на домашній арешт.

"Сьогодні Апеляційний суд м. Києва (суддя Рослик) звільнив з-під варти "беркутівця" 1-ї роти Сергія Лободу (епізод про напад на автомайданівців на вул. Щорса 23.01.2014), того самого, який півтора року був у розшуку", - написала вона.

Адвокат нагадала, що троє з чотирьох раніше звільнених судом з-під варти "бекрутівців", втекли до Росії і перебувають у розшуку.

Вона також повідомила, що Вінницький міський суд відмовився продовжити домашній арешт колишнього заступника начальника київської міліції Олександра Кравченка, якого підозрюють в організації нападу на Автомайдан.

Нагадаємо, раніше Шевченківський райсуд Києва зобов'язав поліцію примусово доставити на засідання екс-бійця харківського "Беркута" Олександра Бєлова. Відомо, що обвинувачений неодноразово не з'являвся до суду, хоча за місцем його реєстрації регулярно надсилали повістки. Адвокат не може зв'язатися з Бєловим уже два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram