ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд зобов'язав поліцію доставити на засідання екс-беркутівця Бєлова

Адвокат не може зв'язатися з Бєловим уже два місяці.

Суд зобов'язав поліцію доставити на засідання екс-беркутівця Бєлова
Фото: Надано автором

Шевченківський райсуд Києва зобов'язав поліцію доставити колишнього співробітника харківського "Беркута" Олександра Бєлова.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

Бєлова повинні доставити на засідання 2 листопада. Також до нього застосують грошове стягнення в сумі двох прожиткових мінімумів.

Рішення прийнято за клопотанням прокуратури.

Відомо, що обвинувачений неодноразово не з'являвся до суду, хоча за місцем його реєстрації регулярно надсилали повістки. Адвокат не може зв'язатися з Бєловим уже два місяці. За відсутності обвинувачених суд не може провести підготовче засідання.

19 вересня в суд з'явився лише один з обвинувачених - Володимир Ріяко. Ще двох - Олександра Костюка та Віталія Гончаренка - суд дозволив затримати. Тепер їх оголосять у розшук.

Нагадаємо, Гончаренко разом з іще трьома екс-бійцями "Беркута" були затримані в червні 2016 року в Харкові. Всі четверо на момент затримання працювали в поліції. Двох із них - Бєлова і Гончаренка - звинувачують у вбивстві трьох євромайданівців 18 лютого 2014 року в Кріпосному провулку, ще двох - у тому, що вони скинули двох мітингувальників з колонади на вулиці Грушевського.

У листопаді минулого року Апеляційний суд Києва випустив Бєлова з під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram