ГоловнаСуспільствоЖиття

У центрі Києва проходить акція профспілок медиків

Правоохоронці посилили охорону урядового кварталу.

У центрі Києва проходить акція профспілок медичних працівників, яку раніше анонсувала голова комітету охорони здоров'я Верховної Ради Ольга Богомолець.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

"Завтра відбудеться багатотисячна попереджувальна акція протесту професійної спілки працівників охорони здоров'я. Це будуть в основному жінки, переважно похилого віку. Вони несуть підписи тих медиків, які підписалися під вимогами до влади, які повинні бути виконані. До цього медпрацівники доведені, вони вичерпали всі можливості вирішення проблем у рамках соціального діалогу", - заявила Богомолець на погоджувальній раді 18 вересня.

Мітингувальники вимагають почати реальну медичну реформу з дотриманням Конституції, призначити міністра охорони здоров'я, збільшити медичну субвенцію, погасити заборгованість із заробітної плати і своєчасно її виплачувати.

У цей час правоохоронці перекрили рух по вулиці Грушевського на ділянці від вул. Садової до вул. Липської у Києві, повідомляють "Українські новини".

Також посилено охорону в урядовому кварталі - на проїжджій частині встановлено металеві рамки. Відзначають, що за порядком стежить близько 3,5 тис. поліцейських і бійців Нацгвардії.

Нагадаємо, 8 червня у Верховній Раді було прийнято ключовий законопроект медичної реформи №6327. Пов'язаний із ним законопроект №6329 про супутні зміни до Бюджетного кодексу було провалено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram