ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україну з'їжджаються паломники-хасиди

Кореспондент LB.ua зустрів паломників в аеропорту "Бориспіль".

В Україну почали прибувати паломники-хасиди, які щорічно святкують іудейський Новий рік Рош Ха-Шана в Умані. Кореспондент LB.ua зустрів паломників в аеропорту "Бориспіль".

Держприкордонслужба України очікує, що цьогоріч в Україну прибудуть близько 40 000 паломників.

Більшість із них прилітає в нашу країну через аеропорт "Бориспіль", а також аеропорти "Львів", "Одеса", "Херсон" і пункти пропуску "Краковець" і "Могилів-Подільський".

Минулого року співробітники Держприкордонслужби в пунктах пропуску на державному кордоні оформили понад 30 тисяч паломників, які прямували організованими групами.

Щоосені паломники їдуть до Умані, щоб на могилі свого духовного лідера цадика Нахмана відсвяткувати Рош-Ха-Шана. Він народився в місті Меджибіж (зараз - Хмельницька область України) в 1772 році (5532 року від створення світу за єврейським календарем). Потім вів кочовий спосіб життя, бував у різних містечках України, в основному в Медведівці та Златополі, а останні 8 років життя провів у Браславі (зараз - Білорусь). У 1808 році Нахман захворів на туберкульоз, поселився в Умані, де і був похований в 1810 році. Відтоді це місто стало центром поклоніння хасидів, куди вони з'їжджаються з усього світу на кожен єврейський Новий рік.

Цього року святкування Нового року за іудейським календарем пройде з 20 по 21 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram