ГоловнаСуспільствоЖиття

Українця Павла Гриба заарештовано в Краснодарі до 17 жовтня

Рішення було винесено 17 серпня.

Українця Павла Гриба заарештовано в Краснодарі до 17 жовтня
Павел Гриб
Фото: kordon.org.ua

Громадянина України, 19-річного Павла Гриба, заарештовано в Краснодарі до 17 жовтня, його звинувачують за статтею 205.1 КК РФ (сприяння терористичній діяльності).

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на рішення Жовтневого районного суду Краснодара.

"Стоїть запобіжний захід - арешт на два місяці. Рішення було винесено 17 серпня", - повідомили в суді.

Раніше адвокат Гриба Андрій Сабінін повідомив, що його утримують у Краснодарі в СІЗО-5 Федеральної служби виконання покарань. 8 вересня в краснодарському СІЗО заявили, що українця Гриба там немає.

Нагадаємо, про зникнення Павла Гриба наприкінці серпня повідомив його батько - колишній прикордонник, військовий капелан Ігор Гриб. За його словами, 24 серпня, в день незалежності України, його син виїхав до білоруського Гомеля, де повинен був зустрітися з дівчиною з Росії, з якою познайомився в соціальних мережах. Однак після перетину кордону Білорусі хлопець пропав.

Прокуратура Чернігівської області після пропажі Гриба порушила кримінальну справу за статтею "умисне вбивство". Батько хлопця вирушив до Білорусі на його пошуки. За його словами, водій автобуса, в якому їхав його син, підтвердив, що хлопець вийшов на автовокзалі в Гомелі. У місцевій поліції батькові повідомили, що Павло Гриб перебуває в розшуку за статтею "терористичний акт", а ініціатором розшуку є управління ФСБ Росії по Краснодарському краю в місті Сочі.

Близькі вважають, що Павло Гриб міг потрапити в поле зору російських правоохоронних органів через його погляди. За словами батька, його син висловлювався в соцмережах з політичних питань, але не мав стосунку до Збройних сил України чи добровільних батальйонів і не їздив на Донбас.

Родичі вимагають забезпечити доступ зниклого до медичного обслуговування, оскільки в нього проблеми з кровообігом через синдром портальної гіпертензії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram