ГоловнаСвіт

Біля будівлі Держдуми затримали опозиціонера Удальцова

Опозиціонер проводив пікет "на підтримку широкої амністії".

У Москві біля будівлі Держдуми Росії затримали опозиціонера Сергія Удальцова.

Про це повідомила його дружина Анастасія Удальцова в Twitter.

Cам Удальцов у своєму Twitter написав, що проводить пікет "на підтримку широкої амністії". Під час акції до нього вийшов депутат Держдуми Сергій Шаргунов, якому було передано "звернення з пропозиціями". 

Раніше, 8 вересня, Удальцов був на допиті в Слідчому комітеті, однак відмовився давати свідчення у "болотній справі", пославшись на 51-шу статтю Конституції Росії, згідно з якою ніхто не зобов'язаний свідчити проти себе. За словами Удальцова, співробітників СК цікавила саме "болотна справа", і вони хотіли почути від нього свідчення щодо "якихось лідерів опозиції".

Удальцов вийшов на свободу на початку серпня. Його засудили до 4,5 року позбавлення волі за звинуваченням в організації масових заворушень на Болотній площі 6 травня 2012 року.

Нагадаємо, справу про масові заворушення було порушено на підставі матеріалу фільму "Анатомія протесту-2", показаного в ефірі телеканалу НТВ 5 жовтня 2012 року. У цьому фільмі було продемонстровано зроблений прихованою камерою відеозапис зустрічі Удальцова з грузинським бізнесменом Гіві Таргамадзе, під час якої нібито обговорювалася можливість організації революції в Росії. У кадр потрапили також Лебедєв і Развожаєв.

Удальцов відкинув усі звинувачення авторів фільму, назвавши їх маячнею. Грузинський політик, своєю чергою, заявив, що не знайомий із лідером "Лівого фронту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram