ГоловнаПолітика

Агресія Росії є загрозою для всіх країн ОБСЄ, - посол США

Через залякування РФ також намагається стримати Молдову і Грузію від рішень посилити інтеграцію з ЄС.

Агресія Росії є загрозою для всіх країн ОБСЄ, - посол США
Майкл Козак
Фото: ukrainian.voanews.com

Агресія Росії проти України, залякування сусідів і втручання в демократичні процеси суперечить принципам Гельсінської угоди і становить загрозу для всіх країн-членів Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ).

Про це заявив посол Майкл Козак, голова делегації США на засіданні ОБСЄ щодо захисту прав людини у Варшаві, повідомляє "Голос Америки".

Він наголосив, що в результаті російської агресії 10 тис. осіб загинули і 24 тис. отримали поранення. Крім того, близько 1,7 млн українських громадян змушені були залишити свої домівки.

"Квазі-російські сили в Донецьку і Луганську, які Росія силою утримує при владі, озброює і навчає, якими Росія керує і з якими разом вона проводить бойові дії - становлять загрозу і залякують місцеве населення. У Криму російська влада переслідує кримських татар, етнічних українців і тих, хто протистоїть окупації", - йдеться в заяві посла.

При цьому, зазначив Козак, незважаючи на напади, народ України "стійко відстоює свою гідність і прагнення до добробуту через посилення інтеграції з Європою". Водночас РФ через залякування і примус намагається стримати Молдову і Грузію від рішень посилити інтеграцію з Європою.

Посол також зазначив, що, крім зовнішньої агресії, в РФ здійснюються і внутрішні репресії - проти опозиціонерів, незалежних журналістів - викривачів корупції, громадянського суспільства.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вважає, що Росія готується до наступальної війни континентального масштабу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram