ГоловнаПолітика

Делегацію суддів РФ, які визнали анексію Криму, не пустили на всесвітній конгрес в Литві

"У світі немає іншого прикладу, щоб судова влада була настільки дискредитована".

Делегацію суддів РФ, які визнали анексію Криму, не пустили на всесвітній конгрес в Литві
Фото: facebook.com/Iryna.Friz

На Всесвітню конференцію конституційних судів у Литві не пустили голову Конституційного суду Росії Валерія Зорькіна та інших російських суддів, які визнали законною російську анексію Криму.

Про це повідомила народний депутат України Ірина Фріз.

"Вперше в історії Конгресу на нього не був допущений голова Конституційного Суду РФ Зорькін та інші російські судді, які ухвалювали рішення і визнали анексію Криму", - написала нардеп у фейсбуці.

За її словами, на четвертому конгресі Всесвітньої конференції конституційних судів значну увагу було приділено Україні та засудженню грубого порушення територіальної цілісності нашої держави з боку російських окупантів.

"Відверто кажучи, у світі немає іншого прикладу, щоб судова влада (Росії - ред.) була настільки дискредитована. Кожен професійний юрист знає, анексія Криму - це агресія, і це злочин. Немає такого прецеденту в жодній країні, де її суд був би використаний для виконання такого злочину", - цитує Фріз заяву голови Конституційного суду Литви Дейнюса Жалімаса.

Президент Литви Даля Грібаускайте, яка виступала на конгресі, за словами Фріз, сказала, що "Литва ніколи не буде запрошувати тих, хто наступає на верховенство права та рішення яких ламають долі тисяч людей".

Нагадаємо, МЗС України висловило протест через "вибори" в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram