ГоловнаСуспільствоЖиття

Канада закликала Росію звільнити Чийгоза

Про це йдеться в заяві МЗС.

Канада закликала Росію звільнити Чийгоза
Ахтем Чийгоз

Міністерство закордонних справ Канади закликало Росію звільнити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та інших політичних в'язнів.

Про це повідомила прес-служба МЗС Канади в Twitter.

"Канада закликає звільнити лідера кримських татар Чийгоза, засудженого на вісім років, і інших утримуваних Росією політичних в'язнів із Криму", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

11 вересня підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму засудив Чийгоза до 8 років колонії.

Євросоюз закликав РФ звільнити Чийгоза. Також ЄС очікує негайного зняття обвинувачення на адресу іншого заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова і знову підтверджує свою позицію про те, що всі незаконно затримані громадяни України на кримському півострові і в Російській Федерації повинні бути негайно звільнені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram