ГоловнаСуспільствоЖиття

Захист Чийгоза подав дві апеляції на вирок окупантів

Офіційний вирок буде готовий 14 вересня. 

Захист Чийгоза подав дві апеляції на вирок окупантів
Ахтем Чийгоз
Фото: qha.com.ua

Заступник голови Меджлісу кримських татар Ахтем Чийгоз,  засуджений підконтрольним Росії судом до восьми років в'язниці, та його захисник подали дві апеляції на це рішення.

Про це повідомив у Фейсбуці адвокат Микола Полозов.

"Прямо зараз я подав дві апеляційні скарги на вирок Ахтему Чийгозу - свою та Ахтема Чийгоза. Моя скарга коротка й буде істотно доповнена після ознайомлення з вироком (він буде готовий тільки 14 вересня) і протоколом судових засідань. А ось скарга Ахтема Чийгоза мною складена під його диктовку. Ахтем написав саму суть, без усього цього юридичного крутійства", - написав адвокат. 

Нагадаємо, Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема, з партії "Руська єдність". Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого" після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо - щодо заступника голови Меджлісу Чийгоза, і окремо щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова й Мустафи Дегерменджі.

11 вересня підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму засудив Чийгоза до 8 років колонії загального режиму. Євросоюз закликав Росію звільнити  Чийгоза.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram