ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму добудували п'ятиповерховий "палац Януковича", що дістався друзям Путіна

"Будівництво йде повним ходом, а головну будівлю - п'ятиповерховий палац - практично завершено".

У Криму добудували п'ятиповерховий "палац Януковича", що дістався друзям Путіна
Фото: http://sergeydolya.livejournal.com/

Фірма, пов'язана з російським бізнесменом Петром Колбіним, завершує будівництво резиденції екс-президента України Віктора Януковича, яка зараз дісталася оточенню Володимира Путіна.

Про це повідомляє російський телеканал "Дождь".

Зазначається, що до весни 2016 року землю на мисі Айя, що належала адміністрації Севастополя, орендувала севастопольська компанія "Норд-2007". Ця ж компанія володіла п'ятьма будівлями, зокрема недобудованим палацом, який видно на супутникових знімках.

Як повідомив кореспондент "Дождя", який побував на мисі Айя, будівництво йде повним ходом, а головну будівлю - п'ятиповерховий палац - практично завершено.

Фото: Скріншот Google Maps

Навесні 2016 року "адміністрація" Севастополя розірвала договір оренди з "Норд-2007" і виставила компанії понад 30 млн рублів штрафу через неправильно розраховану ставку оренди (пізніше суд визнав це незаконним, зараз справа розглядається знову). Саме тоді у землі з'явився новий орендар, а біля палацу новий власник. Зараз це компанія "Берег" з Санкт-Петербурга. За даними ЕГРЮЛ, власник компанії - АТ "Голден Гейт", засновником якого є Павло Зайцев. Ця ж людина - генеральний директор некомерційного партнерства "Розвиток ринку ефективних інвестицій", створеного Геннадієм Тимченком і Петром Колбіним.

Петро Колбін - друг дитинства Путіна. Зі статком у $550 млн він займає 179-ту сходинку в списку Forbes. У радянський час Колбін працював м'ясником, а у великий бізнес потрапив в нульові роки, після приходу Путіна до влади.

Нагадаємо, колишня база відпочинку на мисі Айя була приватизована сім'єю Януковича в 2007 році одночасно з "Межигір'ям". Після купівлі по периметру був зведений паркан, вирубувалися реліктові дерева і почалося будівництво.

Нових власників резиденції виявив проект "Муніципальний сканер" наприкінці серпня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram