ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 27 разів порушили режим тиші на Донбасі

Більшість обстрілів зафіксовано ввечері і вночі.

За добу бойовики 27 разів порушили режим тиші на Донбасі
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбас загострилася. За минулу добу бойовики 27 разів порушили режим припинення вогню, у результаті двоє військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Більшість обстрілів зафіксовано ввечері і вночі.

Найнеспокійніше було на Донецькому напрямку. Тут із мінометів калібру 120 і 82 мм, великокаліберних кулеметів і гранатометів терористи чотири рази били по позиціях сил АТО біля Авдіївки. Також увечері і вночі тричі відкривали вогонь зі 120- і з 82-міліметрових мінометів, гранатометів, озброєння БМП і стрілецької зброї по укріпленнях ЗСУ біля Пісків. Окрім того, близько 20:00 у районі Кам'янки випустили 12 мін калібру 82 мм. На Приморському напрямку бойовики застосовували міномет і гранатомет поблизу Широкиного і двічі обстрілювали укріплення військових на підступах до Водяного.

На Луганському напрямку єдиною "гарячою" точкою було селище Кримське. Тут після 18:00 бойовики тричі відкривали вогонь по українських позиціях з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

"З огляду на пряму загрозу життю українських військових під час обстрілів, сили АТО кілька разів відкривали вогонь у відповідь", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, за даними Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (CЦКК), бойовики здійснюють "фейкові" обстріли, щоб звинуватити ЗСУ в порушенні перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram