ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС розгорне підрозділи Нацгвардії у двох районах Одеської області

Регіон поруч з кордоном із Придністров'ям потребує більшого рівня захисту.

Для забезпечення громадської безпеки нові підрозділи Національної гвардії будуть створені в Ізмаїльському та Болградському районах Одеської області.

Про це сьогодні, 12 вересня, під час робочої поїздки до Одеси повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, повідомляє прес-служба МВС.

В рамках поїздки заступник міністра відвідав місце дислокації працівників одеського батальйону поліції особливого призначення і Південного територіального управління Національної гвардії України.

Фото: mvs.gov.ua

"Одеський регіон - особливий, це пов'язано, насамперед, з кордоном із Придністров'ям, підвищенням рівня злочинності під час курортних сезонів. Тільки цього року тут було близько 5 млн відпочивальників. І це показало нам, що регіон потребує більшого рівня захисту", - зазначив Яровий.

Він додав, що сьогодні правоохоронні підрозділи працюють в штатному режимі і активно залучаються до забезпечення громадської безпеки, особливо під час масових заходів в Одеському регіоні.

Зі свого боку командувач Національної гвардії Юрій Аллеров повідомив, що вже з понеділка заплановано інспектування військ, перевірку готовності до стратегічних навчань. Також разом із Збройними Силами України підрозділи Нацгвардії беруть участь у відбитті зовнішнього ворога.

Про те, що в Ізмаїл буде введено додатковий підрозділ Нацгвардії, який складається з близько 400 військовослужбовців, глава МВС Арсен Аваков заявив 10 червня під час робочої поїздки в Одеську область. Він підкреслив, що Україна нарощує присутність в Придунав'ї і Бессарабії з метою запобігти спробам дестабілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram