ГоловнаСуспільствоЖиття

В Ізмаїл уводять додатковий підрозділ Нацгвардії, - Аваков

Україна нарощує присутність у Придунав'ї та Бессарабії з метою запобігти спробам дестабілізації. 

В Ізмаїл Одеської області буде введено додатковий підрозділ Нацгвардії, що складається з близько 400 військовослужбовців.

Про це глава МВС Арсен Аваков заявив 10 червня під час робочої поїздки до Одеської області, повідомляє департамент комунікації МВС України.

"Сьогодні починаємо процес уведення додаткового підрозділу Національної гвардії, який буде розміщено тут, в Ізмаїлі, для гарантування громадського порядку і безпеки мешканців цього регіону", - сказав міністр внутрішніх справ. 

Фото: mvs.gov.ua

За його словами, введення нового підрозділу НГУ відбувається планово, відповідно до стратегічної лінії, яка передбачає нарощування державної присутності в Придунав'ї та Бессарабії до необхідного мінімуму.

"Нині констатуємо досить спокійну ситуацію в цьому регіоні й гарну динаміку. Коли ми посилилися з погляду присутності поліцейських і гвардійських сил, наприклад, у сусідньому Болграді, злочинність там знизилася удвічі", - повідомив Аваков.

Також глава МВС заявив, що гвардійський підрозділ в Ізмаїл вводиться з метою запобігти будь-яким спробам дестабілізувати ситуацію.

Уведені в Ізмаїл сили Національної гвардії становитимуть близько 400 осіб, які будуть взаємодіяти з поліцейськими і забезпечувати громадський порядок.

"Це будуть добре підготовлені збройні воєнізовані підрозділи, які, за потреби, зможуть дати рішучу відсіч", - додав глава МВС.

Своєю чергою командувач Національної гвардії Юрій Аллеров наголосив, історія Криму та сходу країни дає підстави бути максимально пильними в Одеській області й уберегти цей регіон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram