ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков заявив, що з учасниками зіткнень на концерті Білик в Одесі вдалося досягти згоди

Право застосування сили належить виключно державі, зазначив голова МВС.

Аваков заявив, що з учасниками зіткнень на концерті Білик в Одесі вдалося досягти згоди
Фото: timer-odessa.net

Голова міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що з учасниками зіткнень під час концерту співачки Ірини Білик в Одесі вдалося досягти згоди для запобігання повторення подібних інцидентів у майбутньому.

Про це міністр сказав під час робочої поїздки в Одеську область, повідомляє департамент комунікації МВС.

"Ми зробимо висновки з цього інциденту, також зроблять висновки ці хлопці. Хочу ще раз публічно повторити, немає такого публічного прапора, патріотичного прапора, яким хтось привласнює собі право насильства на вулиці. Право застосування сили належить виключно державі. І держава делегувала це право Нацполіції", - сказав Аваков.

За його словами, якими патріотичними гаслами хто б не прикривався, неприпустимо застосовувати силу і переходити до силових дій, а тим більше вступати в силове протистояння з поліцейськими, які не відповідають за контент пісень співачки або її поведінку.

Голова МВС переконаний, що основа цивілізованого суспільства - взаємоповага і вміння вирішувати гострі питання шляхом діалогу.

"Діалог між патріотами, будь-якими іншими активістами і поліцейськими силами повинен бути регулярним і не на підвищених тонах", - зазначив Аваков.

На його думку, таких зіткнень, як під час вчорашнього концерту в Одесі, слід уникати. І, за словами міністра, під час переговорів з активістами в обласному управлінні поліції вдалося досягти згоди.

Нагадаємо, у четвер, 8 червня, в Одесі відбувся виступ української співачки Ірини Білик незважаючи на повідомлення поліції про його скасування.

У зв'язку з цим біля ресторану, в якому виступала Білик, зібралися активісти, що бойкотували, в результаті між ними та правоохоронцями відбулися зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram