ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура встановила трьох організаторів заворушень 9 травня в Дніпрі

Завершується також слідство стосовно п'ятьох "тітушок".

Прокуратура встановила трьох організаторів заворушень 9 травня в Дніпрі
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Прокуратура встановила трьох організаторів сутичок під час масових заходів 9 травня у Дніпрі, повідомив на брифінгу заступник прокурора Дніпропетровської області Роман Токар, передає УНІАН.

"Встановлено трьох організаторів і двох людей, які платили гроші так званим «тітушкам». У слідства є багато доказів безпосередньої причетності до сутичок: телефонні розмови, відео та фотоматеріали", - зазначив він.

Слідство про причетність "тітушок" до заворушень зараз завершується. П'ятьом підозрюваним, які перебувають у СІЗО, належить ознайомитися з матеріалами розслідування, їх передадуть у суд.

"Рівно місяць минув від початку розслідування кримінальних проваджень за фактами подій 9 травня біля пам'ятника Слави. За цей час було опитано 136 свідків, 14 осіб визнано потерпілими, проведено 38 обшуків, 16 осіб повідомлено про підозру у вчиненні хуліганських дій і масових заворушень під час акції", - додав Токар.

Він також зазначив, що наразі прокуратура не встановила поліцейських, які завдавали тілесних ушкоджень учасникам акції, оскільки це складно зробити через камуфляж. На цей момент поліцейських про підозру не повідомляли.

Також заплановано повторно допитати депутата Олександра Вілкула.

Нагадаємо, під час святкування 9 травня в Дніпрі сталася масова бійка. Біля пам'ятника Слави кілька десятків активістів і ветеранів АТО зажадали відмовитися від використання партійної символіки в учасників колони Опозиційного блоку на чолі з Вілкулом. Люди спортивної статури з колони разом з поліцією побили атошників.

2 червня в прокуратуру були направлені матеріали про бездіяльність чотирьох поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram