ГоловнаСуспільствоПодії

Співробітник ДСНС вкрав у Балаклії 12 мішків снарядів і підірвався на одному з них

Рятувальник зберігав у себе вдома всі вилучені боєприпаси з корисливих мотивів.

Співробітник ДСНС вкрав у Балаклії 12 мішків снарядів і підірвався на одному з них
Фото: hk.npu.gov.ua

У неділю, 4 червня, в селищі Вербівка Харківської області у дворі власного будинку при спробі розпиляти артилерійський снаряд підірвався 34-річний чоловік.

Про це повідомляють на сайті обласного управління Нацполіції.

Як з'ясувалося, потерпілий - діючий співробітник Держслужби з надзвичайних ситуацій - рядовий служби цивільного захисту. Він брав участь у розмінуванні території міста Балаклія після вибухів на військових артскладах.

Під час обшуку в його будинку виявили 12 мішків зі снарядами різних калібрів.

"Рятувальник усі вилучені боєприпаси з корисливих мотивів зберігав у себе вдома. За попередніми даними, чоловік надалі їх демонтував, вилучений порох продавав, а фрагменти розпиляних снарядів здавав на металобрухт", - повідомили в поліції.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув'язнення на термін до 7 років.

Нагадаємо, 23 березня на території найбільшого в Україні військового складу Міноборони в Балаклії виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

На складі зберігалося 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% з них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram