ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий, 13 отримали поранення

Бойовики 45 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ і населених пунктах.

За добу на Донбасі загинув один військовий, 13 отримали поранення
Фото: Макс Левин

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі один військовослужбовець загинув, ще шестеро отримали поранення. Крім того, в результаті обстрілу було травмовано сімох прикордонників.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

Усього зафіксовано 45 обстрілів позицій ЗСУ та прифронтових населених пунктів з боку бойовиків.

На Приморському напрямку терористи застосовували 120-мм міномети біля Широкиного і Водяного, в районі Сартани били з 152-мм артилерійських систем. Із мінометів калібру 82 мм із західних околиць окупованого Донецька обстрілювали Мар'їнку та Красногорівку. Гнутове, Новотроїцьке, Богданівка та Талаківка неодноразово потрапляли під обстріли зі стрілецької зброї і гранатометів.

Крім того, під час одного з обстрілів під вогонь бойовиків також потрапили житлові квартали Мар'їнки. В результаті поранення отримала 50-річна жінка. А близько 18:30, використовуючи потужні системи ствольної артилерії, бойовики здійснили потужний артобстріл околиць Сартани. Снаряди вибухнули в житловому секторі, де розташовується комендатура Державної прикордонної служби. В результаті обстрілу пошкоджено будівлю, автомобілі й іншу техніку підрозділу. Семеро прикордонників отримали травми. Також пошкоджено будівлю місцевої агрофірми, газопровід і газорозподільну станцію, де виникла пожежа. Серед мирних жителів постраждалих немає.

На Донецькому напрямку бойовики застосовували зброю 19 разів. Передмістя Авдіївки обстрілювали з 120 і 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї, також вели вогонь з танків і озброєння БМП. З мінометів калібру 82 мм били по Зайцевому, Верхньоторецькому та Кам'янці. В районі Майорська, Луганського, Пісків і Невельського вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.

Під час обстрілу Кам'янки кілька ворожих мін потрапили в частину селища, де живуть мирні жителі. В результаті постраждав хлопець 2002 року народження. З численними пораненнями його доставили в лікарню Авдіївки, а пізніше - в Покровськ. Стан його здоров'я задовільний.

На Луганському напрямку ситуація відносно стабілізувалася, але обстріли не припинилися. Всього зафіксовано 8 таких випадків. Уранці бойовики двічі били з 120-мм мінометів по позиціях ЗСУ неподалік Трьохізбенки, а після обіду та ввечері з таких самих артсистем обстрілювали позиції військових у Катеринівці. В районі Нижньотеплого, станції Донець і Попасної відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї різного калібру.

Нагадаємо, в четвер з початку доби в зоні АТО загинув один військовослужбовець, шестеро були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram